Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /hsphere/local/home/aaufk/aarhusultimate.dk/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14 Ordbog - Århus Ultimate

Ordbog

Ord du hører til træning:

Disc in

Bliver kaldt når man laver udkast, som tegn på at spillet er sat i gang. Bruges ligeledes når der har været spilstop (f.eks efter et fejl kald), enten ved at forsvarsspilleren der dækker kasteren kalder 3-2-1-disc in, eller ved at kasteren selv råber disc in.

Cut

Cut er en betegnelse for de løb man laver for at komme fri af sin opdækker og få discen. Et godt cut skal foregå i lige linie og i fuld spurt.

Fejl

Fejl, kan kaldes når der er begået en fejl, som f.eks. kropskontakt i afleverings- eller gribningsøjeblikket. Der er mange slags fejl, og det tager lidt tid før man har lært dem alle. De erfarne spillere er altid flinke til at forklare hvornår og hvorfor der er fejl.

Force

Force, er den vej det forsvarende hold aftaler at dække op. Hvis man f.eks forcer baghånd, skal opdækkeren så vidt muligt forhindre kasteren i at kaste i forhåndssiden. Det kan virke lidt forvirrende i starten, men dine medspillere peger gerne i den retning man dækker mod hvis du spørger.

Pick

Vi render ikke rundt og råber “pik” til hinanden. Pick betyder at der er begået en ulovlig screening (alle screeninger er ulovlige), og forsvareren, som har kaldt pick’en, får lov til at gå hen til den spiller han dækker op, før spillet sættes i gang igen.

Pivotering

Pivotering foregår ved at man står fast på den ene fod og roterer om denne – på den måde kan du slippe fri af din opdækker og få mere plads til dit kast.

Stalling/Nøl

Når man dækker discholderen op, må man tælle nøltælling (stall count) på ham/hende. Man starter fra nul og tæller op til hhv. 8 indendørs og 10 udendørs. Hvis discen ikke er afleveret før man er nået til hhv. 8 eller 10, er der turnover og man råber “OUT” eller “TALT UD”.

Trap

Trap, råbes af den forsvarsspiller der dækker discholderen, og betyder at han/hun dækker op så kasteren kun kan kaste ned langs linien.

Turnover

Turnover, når det angribende hold taber discen, og det forsvarende hold får den i besiddelse.

Up!

Up! råbes af en eller flere forsvarsspillere (altid af den der dækker kasteren) når discen bliver kastet, for at gøre medspillerne opmærksom på at discen er i luften. Dette gør det lettere for de andre forsvarsspillere at erobre discen.

Følg os på facebook!